Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

5 frågor till en automationsingenjör i Dubai

Intervju - 02/15/2018

Automationsingenjören Reine Gustafsson i Dubai

Reine tog examen från automationsutbildningen på Teknikhögskolan i Linköping 2016 och arbetar nu som automationsingenjör på uppdrag i Dubai.

Jag rekommenderar alla som har ett teknikintresse att söka. Oavsett om du vill byta karriär eller vidareutveckla dig, är det värt en chans.

Hur var det att studera på Teknikhögskolan?

– Totalt sett mycket roligt. Att bli utmanad i ett ämne som är så fascinerande och varierande är mycket givande.

Vad är det du får göra i Dubai?

– Jag jobbar som konsult för Rejlers och här i Dubai är jag för kunds räkning för en idrifttagning av en anläggning jag varit med att programmera.

Vad från skolan har du användning för i arbetslivet?

– Stor fråga, men jag tror de två saker jag haft mest nytta av är förmåga att hitta information och att felsöka. Något jag fick öva flitigt på under utbildningen.

Vad var det bästa med att studera på Teknikhögskolan?

– Enkelt! Klassen och våra utbildningsledare. Vi var en bra grupp vilket gjorde långa dagar lite enklare.

Har du något tips till den som funderar på att söka utbildningen?

– Jag brukar prata med folk om utbildning och jag får också frågan vart jag studerade. Mitt vanliga tips är: har tanken någon gång slagit dig på att bli något, gör det! Teknikhögskolan levererar en ypperlig möjlighet och underbart stöd som är en del i varför jag tror att utbildningen är så lyckad.

Arbetsplats för en automationsingenjör