Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

4 nya korta YH-utbildningar till Teknikhögskolan!

Nyhet - 07/07/2020

Idag fick Teknikhögskolan beskedet vi väntat på från Myndigheten för Yrkeshögskolan. Tack vare att regeringen satsar extra stort på utbildning i år kan Sveriges yrkeshögskolor erbjuda hela 107 nya korta YH-utbildningar i höst, med plats för sammanlagt 3600 studerande.

Vi nu kan glatt meddela att 4 av dessa 107 kurser kommer att ges av Teknikhögskolan.

De utbildningar vi fått godkända av myndigheten att bedriva i höst är:

Vad innebär en kort YH-utbildning?

Till skillnad från ”vanliga” YH-utbildningar som sträcker sig över 1-2 år är en kort YH-utbildning likt namnet antyder en kortare utbildning, som omfattar omkring 4-12 veckor. Maxlängden för en kort YH är ett halvår. Korta YH-utbildningar är skapade för dig som redan är yrkesverksam och som vill ha snabb och effektiv kompetensutveckling inom området.

Utbildningarna skapas tillsammans med näringslivet, vilket säkerställer relevansen av utbildningsinnehållet. Genom den nära kontakten som utbildningsansvariga har med företag inom branschen kan vi säkerställa att du lär dig vad som efterfrågas i just din bransch.

Från och med torsdag den 9 juli kan du ansöka till de nya korta YH- utbildningarna. Ansökan stänger 3 veckor innan utbildningsstarten, så in och sök så fort du bestämt dig för att inte missa chansen till att knipa en plats.

PS – du har väl inte missat vår befintliga korta YH-utbildning Leda i digital transformation? Den kan du ansöka till redan idag.