×
 

Utbildningar inom IT

Alla våra YH-utbildningar är framtagna tillsammans med företag utifrån branschens behov. Det gör att du som läst IT har goda chanser till jobb direkt efter examen! Vilken IT-utbildning väljer du?

Pythonutvecklare inriktning AI

Utbildningstyp Program

Studieort Göteborg, Västerås

Längd 2 år

Start Augusti 2024

.NET-utvecklare

Utbildningstyp Program

Studieort Gävle

Längd 2 år

Start Augusti 2024

Javautvecklare

Utbildningstyp Program

Studieort Göteborg

Längd 2 år

Start Augusti 2024

Stort behov av IT-kompetens i alla branscher

Idag använder nästan alla svenska företag mjukvarubaserade produkter eller tjänster i någon utsträckning, det vill säga programvaror eller applikationer. I och med att allt fler verksamheter blir uppkopplade och digitala ökar hotet om cyberattacker och intrång, vilket kan äventyra säkerheten hos många viktiga aktörer och myndigheter.

70 000 personer saknas inom techsektorn år 2024, enligt IT&Telekomföretagen. I nuläget riskerar kompetensbristen att bromsa den digitala samhällsutvecklingen. Behovet finns därför över hela landet i alla branscher, inte längre bara hos IT-företag.

"Techsektorn är en framtidsbransch som bidrar starkt till Sveriges tillväxt och står för en stor andel av de nya jobben som skapas i vårt land. Kompetensbristen inom branschen är därför väldigt allvarlig och riskerar att drabba så mycket mer än vår egen bransch. Det drabbar hela näringslivets och offentlig sektors möjligheter till digital strukturomvandling med allt vad det innebär. I förlängningen hotar kompetensbristen svensk konkurrenskraft, jobben och en hållbar utveckling."

– Utdrag från IT&Telekomföretagens rapport IT-kompetensbristen 2020

Samarbetspartners för våra IT-utbildningar

Teknikhögskolan har ett tätt samarbete med flera stora aktörer inom IT-området. Tillsammans tar vi fram YH-utbildningar som matchar arbetsmarknadens kompetensbehov. Många av våra samarbetsföretag föreläser, erbjuder studiebesök, tar emot studerande på LIA-praktik och sitter med i utbildningarnas ledningsgrupper. Genom det nära samarbetet levererar vi kvalitetssäkrade utbildningar som ligger i framkant. Här är några samarbetspartners för våra IT-utbildningar:

Jayway by Devoteam
Randstad Technologies
People First Recruitment
Xlent
Geta Digital
Visma
Sogeti
Knowit
FPX

"För att kunna möta den kraftigt ökande efterfrågan av digitala lösningar med videomöten, molntjänster, artificiell intelligens med mera behövs skickliga medarbetare som skapar och underhåller digitala tjänster och infrastruktur."

– IT-&Telekomföretagen, utdrag från rapporten IT-kompetensbristen

Möt våra studerande

Är du nyfiken på hur det är att plugga IT på Teknikhögskolan? Läs några av våra studerandeintervjuer.

Blivande IT-säkerhetsspecialister deltog i stor cybersäkerhetstävling
20 december, 2022 Nyhet

Blivande IT-säkerhetsspecialister deltog i stor cybersäkerhetstävling

112 lag deltog på Totalförsvarets forskningsinstituts årliga cybersäkerhetstävling. Två lag representerade Teknikhög...

Plugga till Java-utvecklare, ett av de bästa besluten i livet
14 mars, 2019 Intervju

Plugga till Java-utvecklare, ett av de bästa besluten i livet

Lena tog examen år 2017 och kort därefter fick hon ett jobberbjudande från företaget...

Från studier i naturmedicin till backendutvecklare och molnarkitekt
5 mars, 2019 Intervju

Från studier i naturmedicin till backendutvecklare och molnarkitekt

Iris tog steget mot en ny karriär inom programmering. Idag har hon eget företag och arbetar...

Intresseanmälan

Vill du vara bland de första att få info om nya IT-utbildningar? Vill du bli påmind när ansökan öppnar? Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad!

Utbildning

Hantering av personuppgifter

Genom att skicka in en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn och din e-postadress med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via yh-antagning.se. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning. Syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Läs mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Observera att en intresseanmälan inte är samma sak som en ansökan.