Våra yrkeshögskoleutbildningar och kurser är både kostnadsfria och CSN-berättigade, med undantag för Ljud- och musikproducent som har en avgift för utbildningsplatsen.

Skräddarsydda företagsutbildningar har ett pris. Kontakta vårt affärsteam för mer information och offert.

Det är alltid smidigt om du har en egen dator, och den behöver inte vara avancerad. En egen dator underlättar dina studier, då du enkelt kan plugga hemma, lämna in uppgifter och genomföra grupparbeten på distans.

Som studerande hos Teknikhögskolan kan du låna en dator under tiden du är på plats i våra lokaler, men du har inte möjlighet att låna med den hem.

Högskole- och universitetsutbildningar är forskningsanknutna eftergymnasiala utbildningar. Läser du en YH-utbildning utbildar du dig oftast till en specifik yrkesroll, där du direkt får möjligheten att börja arbeta i den nya rollen. Du får den kompetens som krävs i branschen för att vara attraktiv på arbetsmarknaden. Hos oss har du betydligt mer praktiska moment än motsvarande utbildning på traditionell högskola.

Läs om hur våra studerande upplever skillnaden mellan att plugga på yrkeshögskola jämfört med universitet och högskola »

Det beror lite på vilken studietakt utbildningen du är intresserad av har. Är det en heltidsutbildning så rekommenderar vi inte att du arbetar vid sidan av studierna, då en utbildning med 100 procents studietakt motsvarar cirka 40 timmar i veckan.

Är det däremot en utbildning som till exempel läses på 50 procents studietakt, så går det bra att jobba vid sidan om. Det är alltid bra att tänka på att olika kurser kräver olika mycket av olika personer, så testa dig fram.

Ja, i de allra flesta YH-utbildningar ingår praktik, som kallas för LIA (lärande i arbete) inom yrkeshögskolan.

Du skaffar dig en LIA-plats genom att vara aktiv och påbörja LIA-processen i god tid.

Du kan redan i början av utbildningen förbereda dig genom att fundera på vad du skulle vilja göra och lära dig på din LIA-plats alternativt om du vet något företag du skulle vara intresserad av att göra din praktik hos.

Tips! Visa framfötterna under LIA-perioderna, då många av våra studerande får jobb genom sina LIA-platser efter utbildningen. Statistiken visar att inom YH är det hela 50% som blir erbjudna ett jobb på sitt LIA-företag.

Ja, om det av någon anledning inte skulle fungera, men det optimala är att man är på samma LIA-företag under hela studietiden så att man verkligen kan sätta sig in i hur allt fungerar i praktiken, på en arbetsplats.

Vissa utbildningar är upplagda så att du har LIA parallellt med studierna. Det innebär att du kommer att vara på plats i skolan någon dag i veckan, ute på ditt LIA-företag några dagar i veckan och resten av tiden är självstudier. Om du redan jobbar inom branschen men vill vidareutveckla dig, kan du självklart genomföra din LIA på ditt företag där du är anställd.