Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Tar du studenten i vår och vet vad du vill arbeta med?

Läs en yrkeshögskoleutbildning! YH är utbildningsformen för dig som vet vad du är intresserad av att arbeta inom och/eller med efter examen. Utbildningsutbudet inom yrkeshögskolan styrs av den kompetens som behövs på arbetsmarknaden, vilket innebär att YH-utbildningarna leder till yrken som anses vara bristyrken och har en hög arbetsmarknadsrelevans.

93% får jobb kort efter sin examen inom yrkeshögskolan.

Läs en YH-utbildning på Teknikhögskolan

Teknikhögskolan finns på 12 orter i Sverige och erbjuder utbildningar inom IT, teknik, bygg och anläggning, logistik och projektledning. Alla YH-utbildningar är kostnadsfria*, CSN-berättigade och innehåller LIA (lärande i arbete), den praktiska delen av utbildningen där du får testa på yrket på en arbetsplats.

*Med undantag för Ljud- och musikproducent, som har en utbildningsavgift.

Utbildningar för dig som kommer direkt från gymnasiet

Med en gymnasieexamen kommer du långt, men du kan även enkelt bli behörig till de utbildningar som har vissa särskilda förkunskapskrav. Läs mer om detta under rubriken ”behörighet”.

I år är följande utbildningar sökbara för dig som kommer direkt från gymnasiet (och uppfyller kraven för grundläggande behörighet, som innebär en gymnasieexamen eller motsvarande):

Hela Teknikhögskolans utbildningsutbud

Glöm inte heller bort att kika in på teknikhogskolan.se/utbildningar i början av 2020, för att ta del av hela vårt utbildningsutbud. Det är nämligen i mitten av januari som vi får veta ifall vi får starta fler och nya YH-utbildningar till hösten.

Är du nyfiken på att veta mer om yrkeshögskolan och hur det kommer sig att utbildningsutbudet kan variera med åren? Läs mer om YH-utbildning här.

Behörighet

YH-utbildning utan behörighet, går det? Nja, nästan. Det finns flera sätt att räknas som behörig och antas till en utbildning inom yrkeshögskolan, bland annat kan du läsa in kurser du saknar på komvux eller som preparandkurs, som vi erbjuder kostnadsfritt.

Kontakta din studie- och yrkesvägledare eller läs mer om hur du kan bli behörig till din drömutbildning på vår sida om behörighet.

Läs mer och ansök idag

Låter yrkeshögskolan som något för dig? Läs mer om Teknikhögskolans aktuella utbildningsutbud här. Där kan du även ansöka till de utbildningar som är öppna.