Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Tar du studenten i vår och vet vad du vill arbeta med?

Läs en yrkeshögskoleutbildning! YH är utbildningsformen för dig som vet vad du är intresserad av att arbeta inom och/eller med efter examen.

93% får jobb kort efter sin examen inom yrkeshögskolan.

Utbildningar som formas av arbetslivets behov

Utbildningsutbudet inom yrkeshögskolan styrs av den kompetens som behövs på arbetsmarknaden, vilket innebär att YH-utbildningar har en hög arbetsmarknadsrelevans. På så sätt kan du känna dig trygg med att din kommande kompetens kommer att vara efterfrågad efter examen, i och med att utbildningarna leder till jobb som anses vara bristyrken.

Är du nyfiken på att veta mer om yrkeshögskolan och hur det kommer sig att utbildningsutbudet kan variera med åren? Läs mer om YH-utbildning här.

Läs en YH-utbildning på Teknikhögskolan

Teknikhögskolan finns på flera orter i Sverige och erbjuder utbildningar inom IT, teknik, bygg och anläggning, el och energi, logistik samt ledarskap. Alla YH-utbildningar är kostnadsfria*, CSN-berättigade och innehåller LIA (lärande i arbete), den praktiska delen av utbildningen där du får testa på yrket på en arbetsplats.

*Med undantag för Ljud- och musikproducent, som har en utbildningsavgift.

Utbildningar för dig som kommer direkt från gymnasiet

I år erbjuder vi flera utbildningar för dig som kommer direkt från gymnasiet, vilket innebär att det inte finns något krav på tidigare arbetslivserfarenhet för att räknas som behörig. Så länge du uppfyller kraven för grundläggande behörighet, som innebär en gymnasieexamen eller motsvarande, är du good to go!

Låter yrkeshögskolan som något för dig? Spana in alla våra YH-utbildningar på teknikhogskolan.se/utbildningar. Där kan du även söka de utbildningar som är öppna för ansökan.

Men, behörighetskraven då?

YH-utbildning utan behörighet, går det? Nja, nästan. Med en gymnasieexamen kommer du långt, men vissa utbildningar har särskilda förkunskapskrav med kurser som du kanske inte läste på din gymnasieutbildning. Men, det finns flera sätt att bli behörig och kunna antas till en utbildning inom yrkeshögskolan. Bland annat kan du läsa in kurser du saknar på Komvux eller som en kort preparandkurs, som vi erbjuder online – kostnadsfritt.

Kontakta din studie- och yrkesvägledare om du har frågor kring behörighet eller läs mer om hur du kan bli behörig här »